Dersler

Dersler

Daha Fazla

1932-1939 Türk dış politikası

24.07.2024

0

0

Paylaş

Kaydet


-> 1932-1939 Türk Dış Politiko
Barışa katkıda bulunmak, sınırlarına korumak
a) Milletler Cemiyeti'ne giriş (1932)
paris Boris Konferansıda k

Kayıt Ol

Kaydol ve binlerce ders notuna sınırsız erişim sağla. Ücretsiz!

Tüm belgeleri görebilirsin

Milyonlarca öğrenciye katıl

Notlarını Yükselt

Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun

-> 1932-1939 Türk Dış Politiko
Barışa katkıda bulunmak, sınırlarına korumak
a) Milletler Cemiyeti'ne giriş (1932)
paris Boris Konferansıda k

Kayıt Ol

Kaydol ve binlerce ders notuna sınırsız erişim sağla. Ücretsiz!

Tüm belgeleri görebilirsin

Milyonlarca öğrenciye katıl

Notlarını Yükselt

Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun

-> 1932-1939 Türk Dış Politiko Barışa katkıda bulunmak, sınırlarına korumak a) Milletler Cemiyeti'ne giriş (1932) paris Boris Konferansıda kurulan bu cemiyete "TR yıllarca firmek için girosmonster. Sebebi: Irak sorununder milletler cemiyetinin ing. yarlısı bir politiko izlemesi ve büyük dev.in cemiyeti kendi çıkarları doğrultusvida hereket ettirmesi. 1932'de isperipnin doveti, Yun. ve Jop. desteği ile TR Ceni yete üye oldu. (not) ilk deta bir kuruluş kendi Kurulus ilkelerinden taviz vererek bir ülkeyi birliğine kadisi davet etti. b) Balkan Antarti 'no (Pakti) Girip (1984): itayo, Alm ve Bulpristanın yayılmocı politikasına karşılık TR, Yun, Yugasbauge ve romanya bir araya gelerek Atino'do Balkan atardını kurdular. Bu enterta italyanın baskısıyla Amovutluk dev. kahılmadı. TR'nin girmesiyle batı sınırlarını güvence altına almaya çalıştığı ellerılmaktadır. Pakt 2. Dünya akasula önemini yitirdi. Savasının nok: Pakt üyeleri 1936 do dizenterer Möntrö kon.da boğazların TR' ye verilmesini talep etmistir. c) Montro Bogozlar sözlesmes; (1936): Te bu sorunu ilk defa Londro Silah s12lonmo Kon.da dile getirdi. 1936 Aim (Res) ↓ FROIDA italya (Habesistor) ingiltere 1936' do italyo - habesiston alm - Ren (frossal igal etti. Bunun üzerine TR Lozanda Boğazlar sonna kohla devletleria. bir nota çekerek bogazlar porisülmesini tolep etti. Sorunun - isuiare' nin montrö Kertinde yapılan konferons sonucunda 20 yıllığına montro Bojodor S02. imzalandı. TR adına Teufik Rüvti Aros in 20ldi. Bu söz. göre Bopozlar doki koniayor toldırıldı. Bopoilern her iki Türk askerinin konuşlanmasına izin verildi. yakosina - Bu atlay ел yea. itolya imzadadı. * d) Akdeniz Paktı (1936): italyaının yayılmacı poli karşılık TR'ninde katıldığı bu pakt. kuruldu. e) Sadabat Pakti (1937): italyo ve Almnın...

Aradığını bulamıyor musun? Diğer derslere göz at.

Knowunity, beş Avrupa ülkesinde 1 numaralı eğitim uygulaması!

Knowunity, Apple tarafından büyük ilgi gördü ve Almanya, İtalya, Polonya, İsviçre ve Birleşik Krallık'ta eğitim kategorisinde sürekli olarak en üst sıralarda yer aldı. Hemen Knowunity'e katıl ve dünya çapında milyonlarca öğrenciyle yardımlaş.

Ranked #1 Education App

İndir

Google Play

İndir

App Store

Knowunity, beş Avrupa ülkesinde 1 numaralı eğitim uygulaması!

4.9+

Ortalama Uygulama Puanı

13 M

Öğrenci Knowunity kullanıyor

#1

Eğitim uygulamaları tablosunda 11 ülkede

900 K+

Öğrenci ders notlarını yükledi

Kararsız mısın? Bizi bir de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımızdan dinle!

iOS Kullanıcısı

Kesinlikle harika bir uygulama, resmen hayatımı kolaylaştırdı.

Stefan S, iOS Kullanıcısı

Uygulama çok basit ve iyi tasarlanmış. Şimdiye kadar aradığım her şeyi buldum

S., iOS Kullanıcısı

Ba-yıl-dım ❤️, çalışırken neredeyse her an kullanıyorum

Alternatif metin:

yayılmoci pol. karşılık TR, iran, Irak ve Afg. devletleri İrondo bir araya pelierek bu pokti kurdular. TR bu pakto kahılarak Doğu sınırlarını güvence almaya calisti. Pakto Irak ile Sınır problemi, TR ile Hatay sonu upsoyan Suriye dev. katılmomistir. Pakt ikinci Dünya savinın çıkması üzerine önemini yitirdi. Tovover Sono ermesi ise 1980-1988 iron-(rok sovesi ile olmustur. f) Hatay Soninu (Güney, Sancak Sorunu Sorunu) 1936 da Fransa, Suriye iverinden mandosını kaldırdı ancak hatayıda, suriyeye bıraktı. Bu durumu kabul etmeyen TR konuyu milletler Cemiyetine götürdü. Ceniyet araştırma yapmanı için "Sandlar"; görevlendir. Sandler yayınladığı raporunda hatay'ın TR'ye verilmesini talep etti. Ancak bu kararı da Frossa kobul etmedi 1937 - Hatay' a Türk vali atandı 1938-) Hoitoy Bağımsız Cumhuriyeti kuruldu. -> Cumhurbaşkanı - Toyfur sökmen - bosbokani - Abdurrohman Melek - meclis bookoni-) Abdülgoni Türkmen 1939-) Hatoy mecinin aldığı bir kesar ile hotay onovators. katıldı. (ismet inönü zoven) Omkenal bu sorun için "Benim sahsi meseleudir" demiştir. OmKertal Hatay için 410 yıllık Türk Yurdu echebi eline bırakılou2" demistir. -mkenal bu sorub cokcs ilgilermediğini düşündüğü ismetinonii ve celal boyor Kurun adı verilen gozetede "ADIM UZ" takno, adı ile elestirmistir.