Dersler

Dersler

Daha Fazla

KİMYA BİLİMİ

25.07.2024

10

2

Paylaş

Kaydet


- Kimya Bilimi =
Simya (alsimi): Eski çağlarda değersiz metalleri altına çevirmek için veya içildiğinde
Blümsüzlük veren bir iksir yapmak gi

Kayıt Ol

Kaydol ve binlerce ders notuna sınırsız erişim sağla. Ücretsiz!

Tüm belgeleri görebilirsin

Milyonlarca öğrenciye katıl

Notlarını Yükselt

Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun

- Kimya Bilimi =
Simya (alsimi): Eski çağlarda değersiz metalleri altına çevirmek için veya içildiğinde
Blümsüzlük veren bir iksir yapmak gi

Kayıt Ol

Kaydol ve binlerce ders notuna sınırsız erişim sağla. Ücretsiz!

Tüm belgeleri görebilirsin

Milyonlarca öğrenciye katıl

Notlarını Yükselt

Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun

- Kimya Bilimi = Simya (alsimi): Eski çağlarda değersiz metalleri altına çevirmek için veya içildiğinde Blümsüzlük veren bir iksir yapmak gibi çalışmalara denir. Simya, sistematik bilgi birikimi olmodiği, teorik temelleri olmadığı, yalnızca deneme yanılma yöntemine dayalı olduğu için bir bilim olarak kabul edilemez. Simyacılari felsefe, astroloji, tip, arkeololoji ve biyoloji ile ilgilenmişlerdir. Cimba, kroze, su terazisi, su banyosu, kerpeten, el kantari, imbik ve firm simyacı- ların geliştirdiği şeylerdir. Ayrıca eritme, yakma, eleme, buharlaştırma, isitma ve aktarma gibi teknikler kullanmışlardır. Barut, cam, keszap, nitrik asit, gümüş simyacılar keşfettiği bazı maddelerdir. -Simya temelde kimyanın bilim olmadan Anceki halidir. Kimya Maddenin yapısını, daelliklerini, bileşimlerini, etkileşimlerini, tepkimelerini inceleyen ve uygulamalarla tam nitelik ve niceliklerini araştıran bilim dalıdır. Empedokles (NO 490-430): Varlıkları hava, su, toprak ve ateş olmak üzere 4 ôgede toplamıştır. Bu dört ögeyi sevgi ve nefret kavramlarıyla ilişkilendirmiştir. Sevgi, ageleri birbirine çekerek birleştirin. Nefret, birbirini iterek ayrılmasını sağlar. Democritus (Md uto-370) Bütüm maddelerin, atom adı verdiği küçük, birbirinden farklı ve bölünemez taneciklerden oluştuğunu öne sürmüştür. Atom fikrini ortaya atan ilk simyacıdır atoma, atomos demiştir. :) Aristo (Mo384-322): Filozoftur. Dört öge kavramını islak, kuru, sıcak, soğuk kavram- larıyla ilişkilendirmiştir. Cabir Bin Hayyan (721-776) Dünyada laboratuvarı kuran ilk kişi olarak kabul edilir. Nitrik asit, hidrojen, klorür ve sülfirik asidin rafine ve kristalize yöntemlerini ve kral suyunu bulduğu disonülmektedir. imbiği geliştirmiş ve bas kavramını ortaya atmistir. Ebu Bekir er-Razi (865-925):...

Aradığını bulamıyor musun? Diğer derslere göz at.

Knowunity, beş Avrupa ülkesinde 1 numaralı eğitim uygulaması!

Knowunity, Apple tarafından büyük ilgi gördü ve Almanya, İtalya, Polonya, İsviçre ve Birleşik Krallık'ta eğitim kategorisinde sürekli olarak en üst sıralarda yer aldı. Hemen Knowunity'e katıl ve dünya çapında milyonlarca öğrenciyle yardımlaş.

Ranked #1 Education App

İndir

Google Play

İndir

App Store

Knowunity, beş Avrupa ülkesinde 1 numaralı eğitim uygulaması!

4.9+

Ortalama Uygulama Puanı

13 M

Öğrenci Knowunity kullanıyor

#1

Eğitim uygulamaları tablosunda 11 ülkede

900 K+

Öğrenci ders notlarını yükledi

Kararsız mısın? Bizi bir de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımızdan dinle!

iOS Kullanıcısı

Kesinlikle harika bir uygulama, resmen hayatımı kolaylaştırdı.

Stefan S, iOS Kullanıcısı

Uygulama çok basit ve iyi tasarlanmış. Şimdiye kadar aradığım her şeyi buldum

S., iOS Kullanıcısı

Ba-yıl-dım ❤️, çalışırken neredeyse her an kullanıyorum

Alternatif metin:

Kroze, fırın gibi araç gereçleri geliştirmiş: kastik sadayı, gliserini keşfetmiştir. Alkolü antiseptik olarak kullanmış ve karıncaları damitarak formik asidi bulmuştur. Robert Boyle (1627-1691) 'Bilinen hiçbir yöntem ile kendisinden daha basit maddelere ayrıştırılamayan her saf madde elementtir." şeklinde yaptığı element tanımı günümüzde geçerliğini korumaktadır. Gaz basıncının hacmiyle ters orantılı olduğunu açıkladıği "Boyle Kanunu" nu oluşturmuştur. Asit ve baz tanımını yapıp, bir çok katı ve sivinin yoğunluğunu belirledi. Fosfor ile yaptığı çalışmada Fasfin (PH) bileşigini elde etti Antonie Lavoisier (1743-1794): Yanma olaylarından yararlanarak yaptığı hassas ölçüm- lerle kütle korunumu kanunu oluşturmuştur Başlıca kimya Disiplinleri: Analitik kimya: Bir maddenin kimyasal bileşenlerini nicel ve nitel olarak inceler Nitel analiz Kimyasal maddelerin bileşenlerine ayrılmasını ve tanınmasını sağlar. ("Ne, " Hangi sorularını sorar.) Nicel analiz kimyasal maddelerin bilesenlerinin miktarlarının belirlenmesini sağlar. ("Ne kadar" sorusuna cevap arar.) Biyokimya: Bitki, hayvan ve mikroorganisma gibi canlı yapılardaki etkileşimleri, oluşum, gelişim ve benzeri durumlardaki kimyasal değişimleri inceler. Fisikokimya: Maddelerin farklı fiziksel koşullar altındaki kimyasal tepkimeler sonucunda, kimyasal ve fiziksel Szelliklerine bağlı olarak sergilediği kimyasal davranışlarını inceler. Polimer Kimyası Çok sayıda monomerin yinelenen diziler halinde birbirine bağlan - masıyla oluşan büyük moleküllü yapıları inceler. Anorganik kimya: Organik olmayan bilesiklerin dzelliklerini, yapılarını ve kimyasal dovra- nişlarını incelen Organik Kimya! Karbon bulunduran bileşiklerin yapılarını, Özelliklerini, tepkimelerini ve sentez yollarını inceler. Endüstriyel Kimya Sanayide ihtiyaç duyulan maddelerin en uygun yoldan üretim ve uygulamalarını inceler. Organik ve anorganik maddelerin üretimi endüstriyel kimyanin ilgi alanıdıc Baslica Kimya Endüstrileri : İlaç Endüstrisi: Hastalıklara karşı üretilecek maddelerin sentea yöntemlerinin geliş. firilmesi, tasarımı ve bunların canlılar tarafından kullanılabilecek formlarda üretilmesini sağlar. Petrokimya Petrol veya doğal gazdan türetilen kimyasal maddeler ile ilgilenen endüstri koludur. Gübre Endüstrisi Toprağın verimini arttırmak amacıyla toprağa verilen maddelere gübre denir. Gübreler genellikle bitkilerin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyum içermektedir. Boya Endüstrisi Uygulandığı alana góre boyanın kimyasal içeriği, bileşenlerinin oranları değişmektedir. Boyanın elde edilmesi, uygulanması ve çözülmesi işlemleriyle ilgilenir.