Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler ve Nükleik Asitlerin Yapı ve Fonksiyonları hücresel düzeydeki temel biyolojik süreçlerin anlaşılması için kritik öneme sahiptir.
Enzimler, canlı organizmalardaki biyokimyasal reaksiyonları hızlandıran protein yapılı moleküllerdir. Enzim-substrat ilişkisi, anahtar-kilit modeli ile açıklanır ve Substrat yüzeyi arttıkça tepkime hızı da artar. Enzimlerin özellikleri arasında sıcaklık, pH, substrat konsantrasyonu ve inhibitör varlığından etkilenmeleri yer alır. Örneğin, Karaciğer katalaz Deneyi ile gösterilen Katalaz enzimi aktivitesi, hidrojen peroksiti su ve oksijene parçalar. Enzim aktivitesi ölçümü ve Enzim aktivitesi hesaplama yöntemleri, enzimlerin etkinliğini belirlemede kullanılır.
Nükleik asitlerin Yapısı ve Nükleik asit Çeşitleri ve Görevleri, genetik bilginin depolanması ve aktarılması açısından hayati önem taşır. Nükleik asit yapısında neler bulunur sorusunun cevabı olarak, fosfat grubu, deoksiriboz/riboz şekeri ve azotlu organik bazlar sayılabilir. DNA ve RNA olmak üzere iki temel Nükleik asit Çeşitleri vardır. Nükleik asitlerin görevleri arasında genetik bilginin depolanması, protein sentezinin yönlendirilmesi ve kalıtsal özelliklerin nesilden nesile aktarılması bulunur. Nükleik asit monomer yapıları nükleotidlerdir ve bu yapıtaşları birleşerek uzun zincirler oluşturur. Bu moleküller, hücre bölünmesi, protein sentezi ve metabolik süreçlerin düzenlenmesinde temel rol oynar.