İndir
Google Play
24.07.2024
0
0
Paylaş
Kaydet
Kayıt Ol
Tüm belgeleri görebilirsin
Milyonlarca öğrenciye katıl
Notlarını Yükselt
Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun
Kayıt Ol
Tüm belgeleri görebilirsin
Milyonlarca öğrenciye katıl
Notlarını Yükselt
Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun
Kayıt Ol
Tüm belgeleri görebilirsin
Milyonlarca öğrenciye katıl
Notlarını Yükselt
Kaydolduğunda Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursun
Enzimler Hücreler tarafından sentezlenip hocre içinde ya da hiere dışında meydana gelen metabolik reaksonların hızını arttıran biyolojik kakarizörlere "Enzim" denir Enzimler; 1) Protein yapılı 2) Kimyasal tepkimelerin aktivasyon enerjisini düşürür 3) Tum canlılarda görülür. Aktivasyon enerjisi = #Enzimlerin enerjisini düşürerek daha aktif çalışmasını sağlar. Enzimlerin özellikleri 4) Reaksiyonları hızlandırır. 2) Düzenleyici özellikleri vardır. ( market çalışanları ) 3) Enzimin etki ettiği maddeye "Substrat, "denir. Enzimlerdeki substrata - az eki getirilerek oluşurlar. lipitler lipaz 4) Enzimler Substratın yüzeyine etki ederter, yüzeyi ne kadar genisse enzimin. etkinliği o kadar fazladır. 5) Enzimler takım halinde çalışırlar. 6) Sindirim enzimleri hariç çift yönlü çalışırlar. 7) Enzimler tepkimeden Sonra tekrar tekrar kullanılabilirler. 8) Her enzim bir genin kontrolünde çalışırlar. 9) Enzimler tepkimeyi başlatmazlar. Başlamış tepkimeyi hızlandırırlar. ( Pepsin enzimi Pep Sinalen olarak salgılanır. to) Anahtar - Kilit modeline göre çalışırlar. Scanned with ACE Scanner Enzimlerin yafisi = * Enzimler Protein yapılıdır. Basit enzim Bileşik enzim Basit enzim = - Sadece Proleinden oluşurlar. Bileşik enzim = - Mineral да da vitaminden oluşurlar. Engim + mineral →Kofaktor Enzim + vitamin Koenzim. Enzimatik Tepkimelerin Hini Ezkileyen faktörler +) Sıcaklık = Her enzimin çalıştığı belli bir sıcaklık vardır. Buna "optimum sıcaklık" denir. 50° ve bo° üzerinde çalışan enzimler bozulurlar. Bunun nedeni Proteinlerin yüksek Isida bozulmasıdır. * Düşük sıcaklıkta enzimin yapısı bozulmaz. Sadece etkinliği azalır. Tepkime hind max 0 to 10 20 30 3 ما -3 78 So 60 Sıcaklık Scanned with ACE Scanner 2) PH = * Her ensimin optimum aktivile gösterdiği belli PH değerleri vardır. Bunun altındaki ve üstündeki değerler tepkime hızını düsurur ve denature edilir. ^ Tepkime hızı Notr Asil 114 Bal PH 3) Substrat = * Enzim sabit tutulup substrat...
Ortalama Uygulama Puanı
Öğrenci Knowunity kullanıyor
Eğitim uygulamaları tablosunda 11 ülkede
Öğrenci ders notlarını yükledi
iOS Kullanıcısı
Stefan S, iOS Kullanıcısı
S., iOS Kullanıcısı
arttırılırsa tepkime hips artar. Çünkü; enzim Substrata doymuştur. Belli bir sınırdan sonra artiş olmaz. Tepkime hiz Sındı sayıda enzim varsa Substrat 4) Substrat yüzeyi = * Substrat yüzeyi ne kadar geniş olursa enzimin etkinliği o kadar artar. Tepkime hi A Substrat yüzeyi Scanned with ACE Scanner